Top 10 tips voor de aankoop van een traplift

traplift

Heeft u ook onlangs nagedacht om een traplift aan te schaffen? Ik wel! Wat veel informatie is daar over te vinden… Om u een duidelijk overzicht te geven, heb ik 10 top tips die ik met u wilt delen.

Voordat u gaat beginnen is het belangrijk om te weten welke traplift u nodig heeft. Dit ligt aan de trap in uw huis. Dit kan een rechte trap zijn, maar ook een kwartdraai of een 2x kwartdraai trap. Nu u weet welke trap u heeft, vindt u hieronder 10 tips.

Tip 1. Heb ik een traplift nodig?

Klinkt misschien een beetje gek, maar heeft u wel een trap lift nodig? Er kunnen andere goedkopere oplossingen zijn voor uw probleem.

Tip 2. Tweedehands of nieuw?

Hoewel een tweedehands traplift misschien goedkoper lijkt, hoeft dit niet altijd waar te zijn. Het railsysteem is namelijk in iedere woning uniek. Daarnaast kan de trap lift eerder versleten raken.

Tip 3. Maak niet direct een beslissing

Het is geen schande om te zeggen dat u nog even wilt nadenken over de aankoop. Een traplift schaf je niet zomaar aan. Belangrijk is om een goed gevoel van het bedrijf te krijgen.

Tip 4. Vraag bij verschillende traplift leveranciers offertes aan

Dit geldt voor bijna elke aankoop, vergelijk in prijzen. Kijk naar het soort product dat u wilt hebben en neem eens een kijkje bij de concurrent.

Tip 5. Zoek een betrouwbare leverancier

Er zijn vijf verschillende traplift merken op de Nederlandse markt. Acorn, Handicare, Otto Ooms, Stannah en Thussen-krupp encasa. Kijk daarom altijd of de website waar u terecht bent gekomen een goed aangeschreven staat.

Tip 6. vergeet niet de extra kosten!

Wat u vooral niet moet vergeten zijn de extra kosten die u moet meenemen in uw beslissing. Een nieuwe traplift kost misschien 2.500 euro, maar zit daar ook een onderhoudsbeurt bij? Of een service contract? Daarnaast kunt u ongeveer 20 euro extra rekenen op energierekening.

Tip 7. belastingvoordeel

De kosten van een trap lift zijn behoorlijk hoog. Wilt u een traplift aanschaffen? Lijk dan of u in aanmerking komt voor een vergoeding via WMO of PGB.

Tip 8. Koop toch te duur? Huren kan ook!

Vindt u het toch te duur om een traplift te kopen? kijk dan of u een traplift kan huren. Dit kan bijvoorbeeld slim zijn als er tijdelijk een traplift nodig is,

Tip 9. Garantie

Let altijd op de garantie bij aanschaf. Gemiddeld gaat een traplift 4 a 5 jaar mee. is de garantie dus lager dan de 4 jaar, ga dan op zoek naar een betere dealer.

Tip 10. Levertijd

Omdat de aankoop van een traplift niet over één nacht ijs gaat, is het fijn als de traplift, na bestelling, snel geleverd kan worden. Vraag naar de levertijd bij uw dealer. Dit kan namelijk verschillen per dealer.

Met deze 10 tips hoop ik u een eindje op weg geholpen te hebben.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s